Musik till kommuner

musik för Sveriges kommuner och regioner

Vi har självgående musiklösningar för din verksamhet med: 

 • Musik till äldrevård
 • Musik till rehabiliteringsklinik
 • Musik till behandlingsrum
 • Musik till förskola
 • Musik till grundskola
 • Musik till skola
 • Musik till gymnasium
 • Musik till psykiatri
 • Musik till väntrum

En trygg musiklösning för kommuner och regioner

Vilken musik som spelas påverkar inte bara känslan i lokalen, det påverkar våra beteenden. I verksamheter som skolor, förskolor och gymnasier är en lugn och välkomnande ljudmiljö en förutsättning för lärande. Även inom äldrevård, psykiatrin, behandlingsrum, rehabiliteringskliniker, och andra kliniker med väntrum är upplevelsen av en proffsig och trygg miljö avgörande. Music in Brands har över 10 års erfarenhet av att skapa anpassad bakgrundsmusik för verksamheter inom kommuner — och det är lika enkelt att komma igång som det är prisvärt.
 
Med rätt ljudläggning minskar risken för att känslig information kan uppfattas av patienter, exempelvis genom att minska överhörning mellan reception och väntrum.  

Music in Brands

Rätt bakgrundsmusik FÖR KOMMUNER OCH REGIONER

Vem väljer musiken i dina lokaler? Eller är det sorl, fläktar och smällande dörrar som styr ljudmiljön? Kom igång enkelt med färdiga spellistor, anpassade för din verksamhet. Rätt bakgrundsmusik i cafeteria, på allmänna ytor, i reception, entré, behandlingsrum och idrottshallar. 

Music in Brands har över 10 års erfarenhet med företagsanpassade musikkanaler, och en samlad kunskap inom musik och ljudkommunikation som täcker allt från skolor till vård, restauranger, hotell, gym och väntrum.

Att exempelvis spela upp budskap mellan låtarna och att byta ut musiken vid viktiga högtider är alla effektiva verktyg i din ljudkommunikation. 

Självklart hjälper vi dig med planering och installation av högtalare också. Genom våra unika samarbeten så får du allt från en och samma kontaktperson, installerat på plats.

SchoolPlayer

Egna Spellistor MED MUSIK

Behöver du skapa egna spellistor är SchoolPlayer tjänsten som många kommuner använder sig av idag. Badanläggningar, rehabkliniker, äldrevård är några exempel på användningsområden. Ta del av färdiga spellistor eller skapa din egen, mixa musiken som du vill för att skapa den perfekta upplevelsen. 

Det är ett lagligt alternativ till privata Spotify-konton i offentliga miljöer. Skapad för till exempel idrottslärare, gruppträningsinstruktörer eller rehabansvariga.

Den unika tjänsten tillåter användaren att enkelt söka musik och remixer och bygga sina egna spellistor för grupppass, justera tempon och skapa intervaller – helt lagligt. Den används idag av över 7000 träningsinstruktörer från kommuner runtom i Sverige, samt företag som World Class, Friskis & Svettis, IKSU, STC, Umeå Sport & Motion, med flera.

Läs mer och testa själv på schoolplayer.se

VÅRA KANALER

Välj mellan färdiga sounds eller skräddarsy din egen musikkanal till kommunen och regionen. In och lyssna, och börja prenumerera på din favoritkanal.

PROVA MUSIK 30 DAGAR GRATIS - AVBRYT NÄR SOM HELST

*Du provar helt förutsättningslöst och kostnadsfritt i 30 dagar, varefter prenumerationen fortlöper enligt priset för respektive produkt. 

Sveriges Kommuner och Regioner - Musik

Musik till kommuner

Hur spelar ni musik idag?

Ett lagligt alternativ för musik till kommuner och regioner

Självklart är tjänsterna på rätt sida av lagen. Det många inte vet är att användning av privata Spotify-konton bryter mot användarvillkoren och upphovsrättslagar. Se nedan utdrag från Spotifys egna juridiska texter:
 

Enligt våra villkor är Spotify enbart avsett för personligt, icke-kommersiellt bruk. Det innebär att du inte får sända eller spela Spotify för en offentlig publik från ett företag, t.ex. barer, restauranger skolor, butiker, salonger, dansstudior och radiostationer.” Därför behöver kommunala verksamheter en musikleverantör om man ämnar använda musik i sina miljöer. Vi på Music in Brands är experter på musikjuridik och att serva våra kunder med rätt innehåll, både gällande musiken och högtalarsystemen.

 
Testa idag! Används redan av bland annat regionerna Skåne, Örebro, Jönköping, Umeå, Västerås, med flera.

Exempel på Licensfria musikkanaler FÖR KOMMUNER OCH REGIONER

Ska du använda licensfri musik till verksamheter inom din kommun? I vår stora katalog av licensfri musik finns en stor bredd av genres och stilar för att alltid passa just ditt företag. Här nedan kan du lyssna in några exempel på våra musikkanaler med licensfri musik. Om du lite längre fram skulle vilja byta till licensierad musik – det vill säga signade artister med populärmusik du känner igen – så ordnar vi det enkelt. Du behöver inte byta varken musikpartner eller teknik.

Bakgrundsmusik till kommuner

Musiktjänsten för kommuner och offentliga platser

Välkommen till Music in Brands — din leverantör av bakgrundsmusik till verksamheter inom kommuner, regioner, skola och vård.

Vi förstår djupet av musikens inflytande och dess förmåga att omforma atmosfären inom kommunala platser och regionala verksamheter. Musik har förmågan att inte bara påverka känslor, beteenden och etablera minnesvärda stämningar. Music in Brands är din mest tillförlitliga partner när det gäller att skapa specialanpassade musiklandskap för kommunen och regionens verksamhet som verkligen engagerar, lugnar och välkomnar.

I dessa viktiga miljöer ska människor samlas för att lära, arbeta, vårda och umgås. Musikens makt att kommunicera en lugn och välkomnande ljudkuliss är avgörande, särskilt inom områden som skolor, äldrevård, kliniker och offentliga väntrum. I över ett årtionde har vi på Music in Brands bidragit till att omforma ett stort antal kommuner och regioner genom musik.

Vår styrka ligger i förmågan att förstå dina unika behov och mål. Oavsett om du söker att definiera en distinkt ljudidentitet för din kommun, skapa en omgivning som främjar inlärning och återhämtning, eller etablera en mer generisk, atmosfärisk bakgrundsmusik för dina verksamheter, så har vi den skicklighet och kompetens som krävs. Vårt omfattande utbud av musiktjänster för kommuner inkluderar skräddarsydda musikkanaler och spellistor för offentliga platser, integrering av musik i offentliga miljöer/publika platser och till och med strategisk ljudläggning för att stärka ditt kommuns varumärkesidentitet.

Våra tjänster innefattar:

 • Musik för kommuner
 • Kommunala musiktjänster
 • Ljudlandskap för kommuners verksamheter
 • Anpassad kommunmusik
 • Kommunens musikpartner
 • Musikutbud för offentliga platser
 • Kommunens ljudidentitet
 • Musiksättning i kommunmiljöer
 • Ljuddesign för kommuner
 • Musik för offentliga utrymmen
 • Atmosfärisk musik för kommuner
 • Kommunal musikstrategi
 • Musikaliskt landskap för verksamheter inom kommuner
 • Ljudbranding för kommuner
 • Kommunmusik på beställning
 • Musikkonsultation för kommuner
 • Skräddarsydd musik för kommuner
 • Musikval för offentliga områden
 • Musiktillämpning i stadsmiljöer
 • Ljudsättning för kommunens varumärke

 

Musik till din kommunala verksamhet

Varje kommun och region har sina unika utmaningar och visioner. Därför är våra musiklösningar utformade för att skräddarsy sig efter dina specifika behov. Våra erfarna musikkonsulter hjälper dig att skapa en övergripande musikstrategi för att sätta stämning och höja kvaliteten på upplevelsen för alla besökare av din kommuns eller regions offentliga utrymmen.

Med hjälp av vår bakgrundsmusik minskar du risken för att känslig information överhörs eller stör patienter i kliniker och behandlingsrum. Ljudlandskapet med vår musik skapar inte bara en professionell och trygg omgivning, det förstärker även din kommuns varumärke och unika karaktär.

Music in Brands är din pålitliga musikpartner, redo att hjälpa dig att skapa en unik musikupplevelse som berikar upplevelsen av kommunen med musik och ljud. Genom vår tydliga inriktning på skräddarsydda musiklösningar, kommunala musikstrategier och en stark förståelse för musikens inverkan på beteenden är vi redo att tillsammans med dig forma en musikaliskt rikare och mer minnesvärd väg framåt för din kommun eller region.

Låt oss tillsammans bli arkitekterna bakom harmoni och identitet genom ljud. Kontakta oss på Music in Brands och upptäck hur vår musik kan transformera din kommuns eller regions upplevelse idag. Med vår långa erfarenhet och vårt engagemang för kvalitet är vi din pålitliga partner när det gäller musik till skolor, kommuner och regioner