Musik till kommuner

musik för Sveriges kommuner och regioner

Vi har självgående musiklösningar för din verksamhet inom: 

  • Äldrevård
  • Rehabiliteringsklinik
  • Behandlingsrum
  • Gymnasium
  • Väntrum
  • Psykiatri
  • Förskola
  • Skola

En trygg musiklösning för kommuner och regioner

Vilken musik som spelas påverkar inte bara känslan i lokalen, det påverkar våra beteenden. I verksamheter som skolor, förskolor och gymnasier är en lugn och välkomnande ljudmiljö en förutsättning för lärande. Även inom äldrevård, psykiatrin, behandlingsrum, rehabiliteringskliniker, och andra kliniker med väntrum är upplevelsen av en proffsig och trygg miljö avgörande. Music in Brands har över 10 års erfarenhet av att skapa anpassad bakgrundsmusik för verksamheter inom kommuner — och det är lika enkelt att komma igång som det är prisvärt.
 
Med rätt ljudläggning minskar risken för att känslig information kan uppfattas av patienter, exempelvis genom att minska överhörning mellan reception och väntrum.  

Music in Brands

Rätt bakgrundsmusik

Vem väljer musiken i dina lokaler? Eller är det sorl, fläktar och smällande dörrar som styr ljudmiljön? Kom igång enkelt med färdiga spellistor, anpassade för din verksamhet. Rätt bakgrundsmusik i cafeteria, på allmänna ytor, i reception, entré, behandlingsrum och idrottshallar. 

Music in Brands har över 10 års erfarenhet med företagsanpassade musikkanaler, och en samlad kunskap inom musik och ljudkommunikation som täcker allt från skolor till vård, restauranger, hotell, gym och väntrum.

Att exempelvis spela upp budskap mellan låtarna och att byta ut musiken vid viktiga högtider är alla effektiva verktyg i din ljudkommunikation. 

Självklart hjälper vi dig med planering och installation av högtalare också. Genom våra unika samarbeten så får du allt från en och samma kontaktperson, installerat på plats.

SchoolPlayer

Egna Spellistor

Behöver du skapa egna spellistor är SchoolPlayer tjänsten som många kommuner använder sig av idag. Badanläggningar, rehabkliniker, äldrevård är några exempel på användningsområden. Ta del av färdiga spellistor eller skapa din egen, mixa musiken som du vill för att skapa den perfekta upplevelsen. 

Det är ett lagligt alternativ till privata Spotify-konton i offentliga miljöer. Skapad för till exempel idrottslärare, gruppträningsinstruktörer eller rehabansvariga.

Den unika tjänsten tillåter användaren att enkelt söka musik och remixer och bygga sina egna spellistor för grupppass, justera tempon och skapa intervaller – helt lagligt. Den används idag av över 7000 träningsinstruktörer från kommuner runtom i Sverige, samt företag som World Class, Friskis & Svettis, IKSU, STC, Umeå Sport & Motion, med flera.

Läs mer och testa själv på schoolplayer.se

VÅRA KANALER

Välj mellan färdiga sounds eller skräddarsy din egen musikkanal. In och lyssna, och börja prenumerera på din favoritkanal.

testa 30 dagar kostnadsfritt!

*Du provar helt förutsättningslöst och kostnadsfritt i 30 dagar, varefter prenumerationen fortlöper enligt priset för respektive produkt. 

Sveriges Kommuner och Regioner - Musik

Musik till kommuner

Hur spelar ni musik idag?

Ett lagligt alternativ

Självklart är tjänsterna på rätt sida av lagen. Det många inte vet är att användning av privata Spotify-konton bryter mot användarvillkoren och upphovsrättslagar. Se nedan utdrag från Spotifys egna juridiska texter:
 

Enligt våra villkor är Spotify enbart avsett för personligt, icke-kommersiellt bruk. Det innebär att du inte får sända eller spela Spotify för en offentlig publik från ett företag, t.ex. barer, restauranger skolor, butiker, salonger, dansstudior och radiostationer.” Därför behöver kommunala verksamheter en musikleverantör om man ämnar använda musik i sina miljöer. Vi på Music in Brands är experter på musikjuridik och att serva våra kunder med rätt innehåll, både gällande musiken och högtalarsystemen.

 
Testa idag! Används redan av bland annat regionerna Skåne, Örebro, Jönköping, Umeå, Västerås, med flera.

Exempel på Licensfria musikkanaler

Ska du använda licensfri musik till verksamheter inom din kommun? I vår stora katalog av licensfri musik finns en stor bredd av genres och stilar för att alltid passa just ditt företag. Här nedan kan du lyssna in några exempel på våra musikkanaler med licensfri musik. Om du lite längre fram skulle vilja byta till licensierad musik – det vill säga signade artister med populärmusik du känner igen – så ordnar vi det enkelt. Du behöver inte byta varken musikpartner eller teknik.