Downtown Camper by Scandic - The Nest Spa

På The Nest går musik och avkoppling hand i hand

Uppe på den översta våningen i hotellet Downtown Camper ligger The Nest. Takbaren med utomhuspool, upplevelseduschar och den ikoniska fågelboformade bastun som givit platsen sitt namn. Hotellet är ett av Scandics konceptbyggen i centrala Stockholm. 

Precis som Downtown Camper i stort, har The Nest en naturnära känsla. En medveten satsning för välbefinnande på in- och utsida som tar sig uttryck i dofter, inredning, arkitektur och såklart – musiken. Music in Brands har tagit fram musikidentiteten tillsammans med Miki Grujovic och marknadschef Mette von Schack. 

Scandic Downtown Camper - Music in Brands - The Nest - Rooftop Bar Pool
Utomhuspoolen på The Nest är 38°C året runt

Naturnära mitt bland hustaken

Vi ljudlägger många spas i Norden, men The Nest är någonting långt utöver det vanliga, säger Hugo Perlskog som är musikchef på Music in Brands. Scandic beskriver själva platsen som ett urban retreat, en plats för att samla energi i city. Exempelvis är det mer eller mindre mobilfritt och en åldersgräns på 16 år. The Nest unika sound gör inte minst att platsen sticker ut hakan. Spellistan är en förlängning av hotellet Downtown Campers egna musikkanal, med sina rötter i akustiska instrument. Långt från hetsigt tempo och digitala ljudbilder hittar vi den rofyllda mixen av världsmusik, balearic, brasilianskt och rocksteady reggae som tonsätter spamiljön. Det är milda vindar från södra halvklotet som sveper in när du kliver av hissen på den 9:e våningen. 

Scandic Downtown Camper - Music in Brands - Hugo Perlskog
Hugo Perlskog, musikchef på Music in Brands

Musik från det södra halvklotet

Artister som Khruangbin, Azymuth och Antônio Carlos Jobim fångar upp både den internationella och den bakåtlutade känslan, utvecklar Hugo. Sällan har vi grävt så djupt i musikaliska nischer som italiensk filmmusik, dub och instrumentell världsmusik. Ett utmanande och väldigt roligt uppdrag. Listan består idag av över 1000 låtar, och uppdateras kontinuerligt av våra musikredaktörer. 

Lyssna på ett utdrag från spellistan i spelaren nedan! 

Om The Nest

Spa uppe på Downtown Camper by Scandic vid Brunkebergs torg 9 i Stockholm city. På The Nest finns även en bar och ett gym, som är öppet 05:30-22:00 alla dagar. 

All musik som spelas på Scandic Hotels via Music in Brands rapporteras till rättighetsorganisationerna. På det viset hamnar royalties i rätt ficka, och såväl doldisar som kända låtskrivare kan fortsätta skapa ny musik.

Om Music in Brands

Grundades 2008 av Anders Ekström, och levererar bakgrundsmusik till hotell i Sverige och Europa. Music in Brands hjälper hotellkedjor, boutiquehotell, gym och restauranger att öka sin försäljning med musik.

Music in Brands vann 2019 pris för arbetet med Scandic Hotels musikkanaler. Läs mer om Stim-gitarren här