Tele2

Ny musikprofil till Tele2

Inför sammanslagningen så av Tele2 och Com Hem var det dags för ett nytt sound i butikerna. Music in Brands, som arbetat tillsammans med Tele2 sedan 2014, tog fram den nya musikprofilen. 

Johan Brandt, Trade Marketing Manager på Tele2 kommenterar: Som ett led i att förtydliga vår varumärkesposition skapade vi en musikprofil med Music in Brands. Den utgör en röd tråd mellan TV-reklamen och känslan i butikerna, där musiken nu rullar 365 dagar om året.

Första butiken med det nya konceptet var den framåtblickande Tele2 Labb i Täby Centrum. Idag spelas musiken runtom hela landet. 

Tele2 - Musik i butik - Täby Centrum - Labb
Nya butiken Tele2 Labb i Täby Centrum

En inkluderande musikmix för hela kundgruppen

Hugo Perlskog är musikchef på Music in Brands. Han beskriver Tele2:s nya sound som en mix av stilarna americana och akustisk indie folk. Precis som övrig kommunikation ska musiken nu inkludera kunder från både Com Hem och Tele2.

Musiken, med artister som Amanda Bergman och First Aid Kit bygger ofta på enkel, plockad akustisk gitarr. Den ramas in med stämsång och atmosfärisk uppbyggnad. Annars ovanliga instrument som valthorn och orgel skapar en nästan filmisk kuliss för butiksmiljön. Den mjuka framtoningen gör musiken lämplig som bakgrundsljud, säger Hugo.

Soundet är en ny inriktning från Tele2:s tidigare butiksmusik, som utgick från ny pop och hits med hög energi. Hugo kommenterar: Den nya musikprofilen välkomnar fler ålderskategorier. Samtidigt blir det en avsmalning rent konceptuellt, en egen känsla som skiljer sig från andra butiker.

Hugo Perlskog, musikchef på Music in Brands

Stödjer svenskt musikliv

Musikprofilen innehåller många svenska artister. Tongivande bidrag kommer bland annat från José González, Amason, Daniel Norgren och Andreas Moes kataloger. I och med att Tele2 är anslutna till STIM så stödjer de svenskt musikliv.

Alla låtar som spelas via Music in Brands rapporteras till rättighetsorganisationerna. På det viset hamnar royalties i rätt ficka, och svenska låtskrivare kan fortsätta skapa ny musik.

Om Tele2

Grundades 1993 av Jan Stenbeck, och är ett telekomföretag och mobiloperatör i 7 länder. 2021 slår man ihop verksamheten med Com Hem, och breddar därmed hela utbudet. 

Om Music in Brands

Grundades 2008 av Anders Ekström, och levererar bakgrundsmusik till varumärken i hela Europa. Music in Brands hjälper butiker, hotell, gym och restauranger att öka sin försäljning med musik.

Tele2 - Labb - Täby - Musik i butik